Задържаха мъж, извършвал серия взломни кражби в Търговище

By 27 Февруари 2023 Прочетена 2381 пъти 0
Задържаха мъж, извършвал серия взломни кражби в Търговище Задържаха мъж, извършвал серия взломни кражби в Търговище снимка: КИС 13

Мъж, извършил серия взломни кражби в Търговище, бе задържан в резултат на незабавни действия на криминалисти на РУ-Търговище.

За случая съобщава Областната дирекция на МВР в Търговище.

Броени часове след извършване на 3 кражби и на два опита за такива извършителят им бе установен и задържан с полицейска мярка в РУ-Търговище.

Деянията са извършени за кратък период от време в малките часове на 26.02.2023 г. в гр. Търговище – от 01:30 до 3:00 часа, като е използван един и същ способ – взломяване с помощта на лост.

Извършителят им е 26-годишен мъж от гр. Провадия.

Чрез взлом на прозорец същият е проникнал в павилион в града, откъдето е извършил кражба на монетник с намираща се в него сума от около 200 лв.

Посредством взлом на входна врата той е проникнал в хранителен магазин в гр. Търговище, откъдето е извършена кражба на сума от около 50 лв.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Чрез взлом на входна врата на офис, намиращ се в жилищна сграда в гр. Търговище, е извършил кражба на велосипед „Rock Rider”- собственост на 50-годишен мъж.

В рамките на горепосочения период от време 26-годишният е извършил и два опита за кражба.

Чрез взломяване с лост на входни врати е проникнал последователно във фризьорски салон в Търговище и в хранителен магазин в града, като тези му опити за извършване на кражби са останали недовършени поради независещи от него причини.

В резултат на предприети незабавни издирвателни и последващи процесуално-следствени действия от служители на РУ-Търговище извършителят на деянията е установен и задържан за срок до 24 часа в управлението на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Впоследствие срокът за задържането му е удължен до 72 ч с постановление на прокурор с оглед довеждането му пред съд, където ще бъде гледано искането за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 27 Февруари 2023 14:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net