Задържаха мъж, шофирал след употреба на наркотици в Търговище

By 01 Юни 2023
Задържаха мъж, шофирал след употреба на наркотици в Търговище Задържаха мъж, шофирал след употреба на наркотици в Търговище снимка: КИС 13

39-годишен мъж е задържан с полицейска мярка в РУ-Търговище за управление на МПС под въздействие на наркотично вещество и за притежание на същото по вид вещество.

За случая съобщава Областната дирекция на МВР.

На 31 май около 21:17 часа на бул. "Трайко Китанчев" в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил "Ауди А4" с шуменска регистрация – собственост на 34-годишен мъж от гр. Шумен и управляван от 39-годишен негов съгражданин – правоспособен водач.

В хода на проверката по надлежния ред – със специализирано техническо средство "Drager Drug Test 5000" е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство под въздействието на наркотичното вещество канабис.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

При извършената му полицейска проверка е установено още, че мъжът държи у себе си фолио с намираща се в него 1,33 грама суха зелена тревиста маса, която след направен полеви наркотест също реагира на наркотичното вещество канабис.

39-годишният мъж е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.