Започна ремонт на тротоара в участък от ул. "Кап. Данаджиев" в Търговище /ВИДЕО/

By 12 Юни 2020 Прочетена 2380 пъти 0

150 000 лева са предвидени за ремонт на тротоари в Търговище през тази година.

Дейностите са възложени на Общинските предприятия БКС и "Флора", които вече приключиха обновяването на 2500 кв.м. тротоари по две улици в града.

В момента се подменят старите тротоарни плочки на ул. "Капитан Данаджиев", от кръстовището с "Паисий" до ул. "Мургаш", където ремонтните дейности ще продължат след това. Там ще бъдат рехабилитирани и двата тротоара по цялата дължина на улицата.

Също от двете страни ще бъдат обновени тротоарите на улица "Спиридон Грамадов". Предвидени за ремонт са и 1380 кв.м. настилки на южния тротоар на улица "Трети март", от кръстовището й с бул. "Трайко Китанчев" до това с "Цар Освободител".


Ремонти ще има и в квартал "Въбел". Те ще обхванат 2200 кв.м. настилки от двете страни на бул. "Ал. Стамболийски" в централната част на квартала.

8500 кв.м. е общата площ на тротоарите, предвидени за обновяване в капиталовата програма на Община Търговище през 2020 година. За целта са заложени над 150 000 лева. Нови тротоари ще бъдат изградени и като част от благоустрояването на кварталите в района на "Скопие" и този, заключен между улиците "Братя Миладинови", "Дамян Груев" и "Средна гора". Очаква се дейностите там да започнат през есента.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 12 Юни 2020 15:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net