ВИДЕО: Започнаха ремонтите на детски и учебни заведения, със средства от бюджета на Община Търговище

By 14 Юли 2021 Прочетена 1442 пъти 0

Започнаха ремонтите на детски и учебни заведения в Търговище по капиталовата програма на Общината. За целта са заделени 162 000 лева. 

В IV ОУ "Иван Вазов" вече е подменена дограмата във физкултурния салон, както и в коридорите на втория и третия етаж в сградата.

В момента се работи и по подмяната на дограмата на втория етаж в Детска ясла №2.

През следващата седмица стартират и ремонти в детската градина в село Голямо Ново. Там трябва да бъде подменена канализацията. Ще бъде обновена и бетоновата настилка в двора на заведението.


Също през идната седмица започва ремонт и на покривната конструкция на Детска градина "Пчелица" в Търговище. Поради липса на участници в обявената през юни обществена поръчка за строителство на Детска градина "Червената шапчица", предстои повторното й обявяване. Припомняме, че новата сграда е проектирана за 4 групи с целодневна организация. За всяка от тях е обособена зона, която включва съблекалня с гардероб, санитарно-хигиенно помещение, занималня с кът за хранене и спалня. Ще бъдат обособени физкултурен салон, зала за игрова култура и зала за изобразително изкуство, конструктивно-технически и битови дейности. Всяка от групите ще разполага с отделна детска площадка. Ще има и ново осветление и природен кът с опитна градина. Предвижда се изграждането на ограда на имота, част от която върху нови подпорни стени.

За строежа на сградата Община Търговище получава 2 млн. лв., след като през 2020 година бе одобрена за финансиране по програмата за изграждане на нови детски градини на Министерството на образованието и науката.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 14 Юли 2021 16:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net