Започва кандидатстването за детските градини в община Търговище

Подаването на заявление продължава до 30 април Подаването на заявление продължава до 30 април снимка: КИС 13

Започва кандидатстването за първа група в детските градини в Търговище за следващата учебна година.

Подаването на заявление продължава до 30 април.

Десетте заведения на територията на града ще извършат прием в 15 групи. В детски градини "Веселушко", "Осми март", "Звънче" и "Снежанка" ще има по две първи възрастови групи, а детска градина "Приказка" ще бъде разкрита една нова смесена възрастова група.

Родителите могат да кандидатстват за прием на децата им в до 3 детски заведения. С предимство при класирането ще бъдат деца и заявители с настоящ или постоянен адрес на територията на Търговище от повече от 1 година. Преференции се ползват също от деца с починали родители, деца с трайни увреждания над 50%, деца на работещи родители, трето и следващо дете на многодетни родители, близнаци и други. По-ранната дата на подаване на заявлението не дава предимство при класирането.

Кандидатстването става на място в градините, като се подава заявление по образец. С цел сверяване на посочените в него данни, се представят и оригинали на: удостоверение за раждане на детето; документи, доказващи основанията за предимство по допълнителни критерии; както и документ за настойничество или за лице, полагащо грижи за детето.

Заявлението за прием може да бъде изтеглено от уебсайта на Община Търговище.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 05 Март 2019 16:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН