ВИДЕО: Започва основният ремонт на спортна зала "Иван Ангелов" в Търговище ВОДЕЩА НОВИНА

By 18 Октомври 2024

Започва ремонтът на спортна зала "Иван Ангелов" в Търговище.

Той е на стойност 3,4 милиона лева, осигурени от държавния бюджет.

В проекта е заложено цялостно обновяване на спортното съоръжение, както и въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност като смяна на дограмата и поставяне на топлоизолация.

Предстои и подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита и климатизация. Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити.

РЕКЛАМА


Ще бъдат обособени и допълнителни аварийни изходи, за да отговаря съоръжението на съвременните изисквания за безопасност. Ще бъдат разширени подходите на трибуните и подменени старите седалки. Предвиждат се и дейности по подмяна на амортизирани настилки.

Лампериите в залата ще се премахнат и на тяхно място ще се положат акустични стенни пана. Ще има нови осветителни тела, озвучителна система, електронни табла, както и нови санитарни възли.

Заложени са и мерки за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания.

Очаква се строителните дейности да приключат в началото на 2026 година.

Заради предстоящите строителни работи, възпитаниците на баскетболния клуб ще тренират във физкултурните салони на различни училища в града. Изнесена ще бъде и дейността на шахматен клуб "Мисионис – Търговище".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.