Започва почистването на детски площадки, улици и шахти в Търговище

By 28 Август 2017 Прочетена 2092 пъти 0

Ремонти на детски площадки започват в Търговище след проверки на Общината. Огледът е извършен по нареждане на кмета д-р Дарин Димитров.

Ще бъдат също така почистени улици и шахти и подменени счупени капаци на отводнителните съоръжения. От проверките по квартали са установени множество повреди по съоръженията на площадките. Изготвен е списък на липсващи части и належащи ремонти.

От Общинско предприятие „Флора” извършват възстановяването поетапно. По сигнал на Общината, от водното дружество са подменили големи увредени бетонни капаци на шахти в кв.”Запад” 3. Екипи на БКС са изпратени в района за почистване на инертни материали на една от свързващата улица, която се нуждае и от ремонт.

На общинската фирма  е разпоредено да почисти още няколко улици, включително и „Спиридон Грамадов”, където се отстранява растителност по тротоарите. Разпоредено е незабавно почистване на входа на местността „Драката” заради замърсяване с отпадъци. Проблеми с ползването на контейнерите са установени също в кв.”Малчо Малчев”, както и в части на кв.”Запад”3.

Ръководството на Община Търговище проучва възможностите за осигуряване на мобилни камери, които ще се местят из различни райони на града, за да се засили контролът по опазване на чистотата и имуществото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net