Заради щетите в област Търговище свикаха Областния съвет за намаляване риска от бедствия

By 03 Юли 2017 Прочетена 2815 пъти 0
Институциите в Търговище декларираха готовност да работят при извънредни обстоятелства Институциите в Търговище декларираха готовност да работят при извънредни обстоятелства Областна администрация - Търговище

Днес областният управител на Търговище Митко Стайков свика заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

Структурите на държавната администрация в лицето на Областната дирекция на МВР в Търговище и Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" докладваха за състоянието на техниката и предприетите действия заради пороите и щетите от тях в областта.

От докладваното стана ясно, че МВР разполага с 10 екипа на денонощие, като те могат да бъдат подсилени с още 12 автомобила с повишена проходимост за адекватна реакция на евентуално критичните места.

Началникът на РДПБЗН информира, че към момента се уточняват броя на мото-помпите в областта и тяхното техническо състояние. Техниката на пожарната пък е окомплектована и е готова за действие при нужда.

Кметовете на общините в област Търговище докладваха, че доброволните формирования, които действат при бедствия и аварии са в постоянна готовност.

На щаба стана ясно още, че нивата на язовирите в областта са в норми и няма опасност от преливане и наводнения заради тях.

От страна на Спешна помощ пък денонощно ще дежурят 7 екипа в областта, като при нужда може да бъде включен и допълнителен ресурс от 4 линейки. Трите болници имат свободни легла и разполагат с необходимите медикаменти.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net