Община Велико Търново очаква с близо 1 млн. лв. повече постъпления от Местни данъци и такси през тази година

By 11 Юли 2017 Прочетена 1795 пъти 0
Във Велико Търново се провежда обучение на експертите и специалистите в сферата на Местните данъци и такси Във Велико Търново се провежда обучение на експертите и специалистите в сферата на Местните данъци и такси Община Велико Търново

През 2016 година Общините в България са повишили с 16% събираемостта на Местните данъци и такси спрямо 2015. 

Като добър пример бе дадена и Община Велико Търново, чиито постъпления са над 19,6 милиона лева през 2016 година. За последните 4 години е била постигната тенденция за устойчив ръст, който е в рамките между 10 и 15% годишно. Финансовите разчети пък сочат, че в Общината през 2017 година ще постъпят с близо 1 милион лева повече от Местни данъци и такси спрямо 2016-та.

Всичко това стана ясно по време на откриването на Националното обучение на експертите и специалистите в сферата на Местните данъци и такси, на който се събраха представители на над 60 общини в страната..

Форумът е организиран от Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Той бе открит от кмета на старата столица Даниел Панов.

"Вярвам, че практиките, опита, казусите и дори проблемите, които ще споделите помежду си, ще са полезни за всички вас и ще подобрят работата на администрациите за реализиране на повече собствени приходи. Националното сдружение продължава да работи при активен диалог с изпълнителната власт за финансовата децентрализация и разширяване на приходоизточниците на общините, каза Даниел Панов по време на откриването.

Двудневният форум включва и участие на съдебни изпълнители с цел подобряване на кореспонденцията им с общините по процедурите спрямо некоректни платци.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net