И третият вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3" е неуспешен

By 24 Октомври 2018 Прочетена 1934 пъти 0
Днес в пленарна зала гласуваха 239 депутати, като 99 от тях бяха срещу правителството, а 133 го подкрепиха Днес в пленарна зала гласуваха 239 депутати, като 99 от тях бяха срещу правителството, а 133 го подкрепиха БГНЕС

Не успя и третият вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов.

Внесеното от БСП искане за сваляне на кабинета този път бе заради политиката му в сферата на здравеопазване.

От трибуната на Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че ще подкрепят кабинета, тъй като БСП не е алтернатива.

Защото когато излизат от БСП да говорят искам да ги попитам колко пари отделихте вие, когато управлявахте. 179 млн. лв. А правителството днес ще даде 430 млн. лв. за догодина.

заяви Цветанов

От 239 народни представители, "За" вота на недоверие бяха 99, а 133 - "Против". Единствено депутати от БСП и ДПС гласуваха за падането на правителството, а от ГЕРБ, Обединени патриоти, ВОЛЯ и двама независими депутати изразиха подкрепа за кабинета.

Припомня, че това е третият вот на недверие към правителството на Бойко Борисов. Първият беше внесен в началото на годината на тема "Корупция", а вторият през юни - за политиката в сектор "Сигурност".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net