ВИДЕО: От утре земеделците могат да кандидатстват за държавна помощ заради войната в Украйна

By 19 Март 2024 Прочетена 365 пъти 0

От утре земеделците могат да кандидатстват за държавна помощ заради войната в Украйна.

Заявления се подават до 9 април, а срокът за изплащане на помощта е до 22 април. 

От схемите за подпомагане могат да се възползват животновъди, отглеждащи едри и дребни преживни животни, пчелни семейства, производители на плодове и зеленчуци, винени лозя, маслодайна роза, тютюн, пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед и рапица.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Заявленията за подпомагане се подават в Общинските служби към Областните дирекции "Земеделие" на Министерство на земеделието и храните по постоянен адрес на физическото лице и седалището на едноличния търговец или юридическото лице.

Помощта се предоставя под формата на преки безвъзмездни средства на земеделски стопани от първичното селскостопанско производство за компенсиране на част от повишените разходи за производство.

Максималният размер на подпомагане за един кандидат в сектор "Зърнопроизводство" например е до 55 000 лева. Срокът за изплащане на помощта е до 22 април, след постановяване на положително решение на Европейската комисия за съвместимост с правилата в областта на държавните помощи и след утвърждаване на бюджет по схемите за подпомагане.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 19 Март 2024 15:51
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net