Кметът на Разград се срещна с представители на ръководството на "Енерго Про"

By 28 Ноември 2023 Прочетена 751 пъти 0
Кметът на Разград се срещна с представители на ръководството на "Енерго Про" Кметът на Разград се срещна с представители на ръководството на "Енерго Про" снимка: Община Разград

Кметът на Община Разград Добрин Добрев се срещна с представители на ръководството на "Енерго Про" днес.

В разговора с председателя на Управителния съвет Ангел Ангелов и изпълнителния директор Анжела Тонева участваха и заместник-кметът Полина Иванова и секретарят на Община Разград Нели Добрева.

Пред представителите на електроразпределителното дружество Кметът Добрин Добрев постави проблема с липсата на електричество в няколко населени места от общината и поиска конкретен срок за отстраняване на авариите, оставили без ток Пороище, Островче и частично Раковски.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Представителите на "Енерго Про" увериха, че електроснабдяването ще бъде възстановено до края на деня. Те уточниха, че възстановяването на тока зависи и от недостъпността на населените места в тежка зимна обстановка и от необходимостта първо Електроенергийният системен оператор да възстанови подаването на ток високо напрежение.

Г-н Ангелов коментира с благодарност, че в нашия регион и арендатори и жители на по-малките населени места съдействат при отстраняване на аварии като тези от последните дни, при които се налага подмяна с нови на счупени стълбове и транспортиране им с трактори до местата, където трябва да бъдат поставени.

Обсъдени бяха възможности за подобряване на обмена на информация между местната управа и дружеството, за да може да се реагира своевременно на сигнали. Представителите на електроразпределителното дружество съобщиха, че през настоящата година са направили инвестиции в Разградска област на стойност 2 милиона лева, а за 2024 г. планират 3,5 милиона лева.

Г-н Добрев постави и актуалния въпрос, свързан с подобряване на електроснабдяването във вилните зони край Разград и възможността за предоставяне на частните трафопостове там за обслужване на "Енерго Про".

Обсъдени бяха и законодателни изменения, които ще касаят дейностите по електроснабдяването през следващите години.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net