ВИДЕО: Голям пожар избухна в училището в село Беловец, покривът е напълно унищожен

By 18 Януари 2024 Прочетена 2286 пъти 0

Заради пожар евакуираха учениците и персонала от сградата на училище "Васил Левски" в кубратското село Беловец.

По информация от Oбластната дирекция на МВР в Разград, сигнал за пожара в училището е подаден на телефон 112 около 09:30 часа тази сутрин. Веднага на място са изпратени екипи на пожарната и полицията, които установяват, че гори покривът на учебното заведение, който е с площ от около 2000 кв.м.

Предприети са незабавни мерки за евакуация на децата и учителите, както и на непедагогическия персонал. За щастие няма пострадали, но са нанесени значителни материални щети по покрива, който е напълно унищожен.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Той е бил ремонтиран преди 12 години и е с плоча, която е предотвратила пламъците да обхванат цялата сграда. Училището е застраховано и към момента не се провеждат мероприятия по набиране на парични средства, съобщиха от Община Кубрат.

Утре децата от селото няма да ходят на училище. Те ще възобновят занятия от понеделник в Кубрат, като със съдействието на Общината, ще бъдат превозвани до ОУ "Христо Смирненски". Там ще работи и целият педагогически и непедагогическият персонал на училището в Беловец.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net