Незаконни боеприпаси, длъжностно присвояване и още престъпления разкриха при спецоперация в Разградско

By 18 Юли 2023 Прочетена 444 пъти 0
Незаконни боеприпаси, длъжностно присвояване и още престъпления разкриха при спецоперация в Разградско Незаконни боеприпаси, длъжностно присвояване и още престъпления разкриха при спецоперация в Разградско снимка: ОДМВР - Разград

Незаконни боеприпаси са открити при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия е извършено претърсване на два адреса – в град Разград и в поповското село Помощица, обитавани от 49-годишен мъж . Открити и иззети са 217 броя ловни патрони кал.16-ти и кал.12-ти и три броя бойни патрони за карабина кал. 7.62мм., незаконно държани от лицето. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.339 ал.1 НК

В хода на специализираната операция са образувани три досъдебни производства от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност". Установени са три лица от град Цар Калоян – мъж на 60 години и две жени на 60 и 55 години, които са използвали неистински медицински документи и са получили без правно основание имотна облага - пенсия по болест. Така са  осъществили  състава на престъпление по чл.212, ал.1 от НК.

За времето от март до юли в условията на продължавано престъпление,  неизвестно  лице е въвело в заблуждение 78-годишна жена от с. Островче, като я убедило, че са му необходими парични средства за транспорт от Украйна до България. С това ѝ е причинило имотна вреда в размер на 2 000 евро - престъпление по чл.209, ал.1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В хода на полицейската операция в Кубрат е установен случай на длъжностно присвояване. 27-годишна жена, служител в телекомуникационна фирма, като оператор на каса – офис Кубрат, е присвоила сумата от 5 725.43 лв, поверени ѝ да ги пази и управлява. Започната е проверка по чл. 201, ал. 1 от НК.

Около 10:30 часа на 18 юли в град Кубрат е спрян лек автомобил "Фолксваген Поло", управляван от 39-годишен мъж. В хода на предприетите контролни действия водачът е тестван с дрегер, чиято цифрова индикация отчела 1,99 промила алкохол. Образувано е бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

15 КПП-та бяха изградени днес от екипи на Охранителна и Криминална полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 5 пункта за черни и цветни метали, 4 заложни къщи, 18 сборища на криминален контингент, 6 заведения и 9 търговски обекта.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 220 лица и 326 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 7 акта и 62 фиша. Установени са 4 издирвани лица. Образувани са две бързи и пет досъдебни производства. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 22, а задържаните за извършени престъпления – 2.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 18 Юли 2023 16:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net