ВИДЕО: Област Разград също започна да се готви за евентуална бежанска вълна от Украйна

By 01 Март 2022 Прочетена 1658 пъти 0

В Разград започна подготовката на областта за посрещане на евентуална бежанска вълна от Украйна.

Със съдействието на Регионалното управление на образованието ще се подготви писмо до Министерството с искане за евентуално използване на сградите на училищата-интернати в Завет и Осенец за настаняване на бежанци от Украйна, при необходимост.

Засега в областта са пристигнали трима бежанци от Украйна - мъж и две жени. Те са настанени в село Бели Лом, като една от жените е съпруга на човек от селото.

РЕКЛАМА


Общините изготвят списъци с места за настаняване на бежанци, по решение на Областния съвет за сигурност. Местната власт в Кубрат е готова да предостави в общежитие "Максим Горки" 10 стаи с по две легла за бежанци. Общината се ангажира да осигури и храна.

Болница "Св. Иван Рилски" в Разград има готовност да отдели 22 легла за лечение на украински граждани, от които 2 интензивни и 10 хирургични легла. Заделени са 5 легла и в детско отделение.

Областният съвет за сигурност ангажира общините и да съдействат за популяризиране на кампанията на Българския червен кръст за събиране на дрехи и хигиенни материали за бежанците. Това става на място в офиса на БЧК в Разград всеки ден от 09:00 до 17:00 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 01 Март 2022 17:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net