Разградските огнеборци отбелязват професионалния си празник с поредица инициативи

By 12 Септември 2023 Прочетена 350 пъти 0
Разградските огнеборци отбелязват професионалния си празник с поредица инициативи Разградските огнеборци отбелязват професионалния си празник с поредица инициативи снимка: ОДМВР - Разград

От 11 до 17 септември се провежда традиционната седмица на пожарната безопасност.

Победителите в областното ниво на международния конкурс "С очите си видях бедата" бяха наградени днес в галерия "Проф. Илия Петров" в Разград.

В 21-тото поред издание на ежегодния конкурс "С очите си видях бедата" се включиха 144 рисунки, участвали в общинските етапи от учебните заведения в Разградска област. До оценяване бяха допуснати всички творби на малки художници, а тази година за първи път бяха представени рисунки от трета категория (Деца и ученици от училища със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение).

По регламент конкурсът се провежда в три категории и три възрастови групи. Наградите връчиха изпълняващият длъжността кмет Добрин Добрев, директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Мирослав Иванов и областният управител Владимир Димитров.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

След церемонията по награждаването всички присъстващи имаха възможност да наблюдават демонстрациите и да разгледат част от машините, които разградските огнеборци използват при гасене на пожари. В специализираното оборудване се включи и разгъващата се 30-метрова стълба, с помощта на която огнеборците достигат големи височини.  

Една от инициативите, с които всяка година разградските пожарникари отбелязват професионалния си празник, е поднасянето на цветя пред паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг младши сержант Стефан Димитров в кубратското село Каменово. С кратко слово за професионалното минало и с едноминутно мълчание служителите всяка година прекланят глави пред паметта на разградския огнеборец.

Във връзка с празника за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните задължения са наградени 9 огнеборци. Двама от тях са отличени с „Писмена похвала“ от главния секретар на МВР, двама – от директора на Главна дирекция "ПБЗН" и петима от директора на РДПБЗН-Разград.

В дните от 11 до 17 септември са организирани редица инициативи за отбелязване на традиционната седмица на пожарната безопасност, свързани с подобряване на превенцията от пожари и бедствия, обучение на подрастващите и населението за повишаване културата на безопасност, представяне и популяризиране на професията на пожарникаря и спасителя.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net