Вторник е учебен ден за учениците от община Разград, продължава разчистването на улиците

By 27 Ноември 2023 Прочетена 783 пъти 0
Вторник е учебен ден за учениците от община Разград, продължава разчистването на улиците Вторник е учебен ден за учениците от община Разград, продължава разчистването на улиците снимка: Община Разград

Вторник е учебен ден за учениците от община Разград, продължава разчистването на улиците от клони и сняг.

Община Разград напомня, че във връзка с тежката зимна обстановка неучебен за учениците от общината бе само днешният ден – 27 ноември, а утре – 28 ноември, вторник, е учебен ден за учебните заведения на територията на общината.

От днес са достъпни всички населени места в общината с изключение на село Островче, докъдето не може да се стигне заради затворения републикански път за Търговище. Ръководствата на училищата са докладвали, че са в пълна готовност за осъществяване на учебен процес. Затворени утре ще останат само детските градини в селата, тъй като в част от селищата продължава да няма ток и вода.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Междувременно продължава разчистването на улиците в областния град от множеството паднали клони. Няколко екипа от работници от общинските предприятия "Паркстрой" и "Ремонтстрой" с резачки режат падналите и надвиснали счупени клони по бул. "България", ул. "Паркова", ул. "Дунав" и други участъци със засилен пешеходен трафик. По-късно натрупаните на купчини клони ще бъдат превозени до временна база на паркинга до спортна зала "Абритус".

Други работници от ОП "Паркстрой"  са ангажирани с разчистването на снега от тротоарите в натоварените откъм движение места. На площадите и по-широките места снегът се разчиства с бобкат. По пътните платна в Разград разчистването се извършва от снегопочистващата и сметосъбираща фирма "Уест Солюшънс България".

В следобедните часове Кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на извършените дейности в централната част на града, в жк "Орел" и в жк "Абритус" (Водна централа). Той разговаря с работниците за трудностите, които срещат при разчистването на улиците, обсъди тежката обстановка и с гражданите, които преминаваха край местата, на които се разчиства.

Разчистването на улиците от сняг и клони продължава и утре, като в него участват и работници от ОП "Бизнес зона "Перистър" и от "Синя зона".

Снимки от работата на екипите вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net