ВИДЕО: Евродепутатът Новаков пред КИС 13: Няма пречка България и Румъния да облекчат контрола на границите помежду си

By 16 Февруари 2023 Прочетена 536 пъти 0

Петиция с близо 45 000 подписа за въвеждане на норматив от средно 1 минута за обработка на тежкотоварни автомобили на вътрешноевропейските граници, внесе евродепутатът Андрей Новаков.

Пред телевизия КИС 13 той заяви, че очаква до 2 месеца да се проведе дискусия в комисията по петиции, и след това въпросът да бъде повдигнат и пред Европейската комисия.

Към момента обработката на един камион по границите с Румъния и Гърция е около 3 минути, припомни Андрей Новаков. Според него е въпрос на организация това време да се намали до една минута.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Според евродепутата, няма технически пречки за един камион натоварен в Европейския съюз, с поставена пломба и прилежни документи, да не се знае откъде за къде пътува, кой е шофьорът и с какъв товар още преди да е наближил граничния пункт.

Евродепутатът не вижда пречка да се осъществи и идеята за облекчаване на граничния контрол между България и Румъния, докато двете държави чакат да влязат в "Шенген".

Очаква се в края на годината испанското председателство да повдигне отново въпроса за влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 16 Февруари 2023 15:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net