Летище "Русе" получи удостоверение за екплоатационна годност

By 23 Февруари 2024 Прочетена 525 пъти 0
Следващата стъпка в развитието на обекта е изработване на цялостен генерален план. Следващата стъпка в развитието на обекта е изработване на цялостен генерален план. снимка: Община Русе

На летище "Русе" е издадено удостоверение за експлоатационна годност на гражданско летище съгласно Закона за гражданското въздухоплаване, съобщават от Община Русе

Удостоверението е издадено от главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" на дружеството "Еърпорт Русе", което от началото на 2023 година оперира летището в село Щръклево. 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Следващата стъпка в развитието на обекта е изработване на цялостен генерален план на "Еърпорт Русе" в рамките на една календарна година, което ще позволи летището да се използва като гражданско.

От сключването на договора за експлоатация на обекта са направени значителни подобрения.

Изградена е осветителната система на полосата за излитане и кацане, като летището в село Щръклево е първото в България с LED осветление със слънчеви батерии. Изградена е 9-километровата периметрова ограда, теренът е почистен, а сградата на пътническия терминал е обновена. Монтирани са ветропоказатели, съгласно изисквания на Международната организация за гражданска авиация ICAO. Закупени са стационарни и мобилни цистерни за гориво.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 23 Февруари 2024 18:33
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net