Отложиха поредното заседание на делото, заведено от "Монтюпе" срещу РИОСВ

By 30 Март 2017 Прочетена 1345 пъти 0

Административният съд в Русе отложи за 20 април дело срещу заповед на Регионалната инспекция по околна среда и водите в града.

То е заведено по жалба на "Монтюпе" заради пломбиране на каруселните устройства 7 и 8 в производствено хале 3 на предприятието.

Припомняме, че след издаденият от екоинспекцията административен акт на 8 ноември миналата година бе спряна експлоатацията на част от инсталацията за каруселно леене на алуминий. Жалбоподателят оспори заповедта като незаконосъобразна и направи особено искане за спиране на предварителното й изпълнение.

Със свое определение от 20 декември Административен съд – Русе отхвърли искането за спиране на допуснатата по закон принудителна административна мярка. След обжалване на акта обаче, върховните магистрати отмениха определението на русенските си колеги.

Днес адвокатите на завода и на РИОСВ поискаха да бъдат призовани за разпит свидетели. Сред тях са служители на компанията, експерти на екоинспекцията, както и двама учени от БАН, които са извършили проверка.

Отделно, адвокатът на предприятието поиска да се запознае и с представените от РИОСВ писмени доказателства.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net