ВИДЕО: Полицаи и пожарникари излязоха на символичен протест в цялата страна

By 04 Юли 2023 Прочетена 468 пъти 0

Полицаи и пожарникари излязоха на символичен протест в цялата страна.

Те настояват в проекта за бюджет да се предвиди поне 10% увеличение на основните им трудови възнаграждения. Служителите в системата на МВР ще изразят своето недоволство и в четвъртък, като от синдикатите обмислят да проведат национален протест в София, ако бюджетът не бъде променен между първо и второ четене.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР изразяват недоумение от параметрите на предложения бюджет, който демотивира служителите в системата, не отчита по никакъв начин липсата на достатъчно кадри, което натоварва допълнително работещите във ведомството, както и задълбочаващото се тежко технологично изоставане, липсата на функционални униформи и редица други сериозни проблеми.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


От синдиката считат, че липсата на средства в проектобюджета за увеличаване на заплатите им, означава сериозно подценяване не само на тяхната работа, но и на риска, на който са подложени. Само за миналата година 7 полицаи са загубили живота си, изпълнявайки служебните си задължения.

От СФСМВР обмислят провеждането на национален протест в София, ако между първо и второ четене, в проекта за бюджет не се заложат средства за увеличаване на заплатите на служителите в системата на МВР.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 04 Юли 2023 15:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net