Продължава премахването на паднали дървета и клони в Русе

By 27 Ноември 2023 Прочетена 486 пъти 0
снимката е илюстративна снимката е илюстративна снимка: КИС 13

Над 160 души са анагажирани с премахването на паднали дървета и клони в Русе.

В дейностите са включени 60 служители от наличния състав на ОП "Паркстрой" и близо 80 на "Вектор", два екипа на дирекция "Обществен ред и сигурност" към Община Русе и още два от Регионалната дирекция по горите. ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" също се включва със свои екипи. Това стана ясно на брифинга на кмета Пенчо Милков днес.

"Не съм удовлетворен от работата на фирмата, която има задължение да почиства тротоарите. Не са мобилизирани всички хора, сили и средства по плана за зимно почистване. Ще вземем мерки това да не се случва при следващ снеговалеж", заяви Милков и подчерта, че ще фирмата ще понесе санкции.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Възстановено е електрозахранването в Бъзън, Долно Абланово, Семерджиево, Ястребово и Тетово. В Басарбово също е възстановено в почти цялото село, а частично в Николово, Червена вода и Просена. Екипите на електроразпределителното дружество продължават да работят по отстраняване на авариите в Хотанца. В кв. Образцов чифлик все още няма ток, спряно е и водоподаването. В кв. Средна кула електрозахранване няма в една от махалите, като се очаква до края на деня то да бъде възстановено.

Входно-изходните точки на града са почистени, както и тези на малките населени места. Междуселищната пътна мрежа също е проходима в зимни условия, като се предприемат действия за допълнително почистване на определени стеснени участъци.

Провеждане на занятия няма да има в 4 училища в община Русе. Това са учебните заведения в Николово и Хотанца, както и ПССГ "Ангел Кънчев" в Образцов чифлик. Ще остане затворено и ОУ "Ангел Кънчев" в Русе, тъй като част от преподавателите, които са били на обучение в друга част на страната, имат затруднения с придвижването към града.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net