ВИДЕО: Русенският университет си избира нов ректор утре

By 04 Декември 2023 Прочетена 765 пъти 0

Утре ще се проведе избор на нов ректор на Русенския университет.

От края на 2007 година насам, с прекъсване от 2 години, ръководител на висшето училище е акад. Христо Белоев. Според Закона за висшето образование, той няма право да се кандидатира за следващ мандат.

Имаме основание всички като екип да се гордеем с постигнатото през тези години, заяви пред телевизия КИС 13 акад. Христо Белоев. Сред големите инфраструктурни проекти на Русенския университет през близо 4-те мандата като ректор, е изграждането на втори учебен корпус и Канев център.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Наскоро бяха открити и Научноизследователският комплекс, както и Центърът за върхови постижения. В следващите две години по проекти в развитието на Русенския университет ще бъде концентриран финансов ресурс от над 30 милиона лева, посочи акад. Белоев.

Един комплексен показател за качеството на образованието в Русенския университет е най-високата оценка която получава вече трета година поред. През годините висшето училище стана и гарант за развитие на няколко региона в страната със своите филиали в Разград, Силистра и Видин. Скоро се очаква да приключи и процедурата по присъединяване на тараклийското висше училище като филиал на Русенския университет.

Вижте повече във видеото.

Целият отчет на акад. Христо Белоев, може да гледате в КИС 13 PLAY!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 04 Декември 2023 18:42
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net