ВИДЕО: Служебното правителство ускорява строежа на магистралата Русе - Велико Търново

By 14 Септември 2022 Прочетена 1153 пъти 0

Служебното правителство обяви бъдещата автомагистрала между Русе и Велико Търново за национален обект.

Това обяви служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков, след днешното заседание на Министерския съвет.

С решението трябва да ликвидираме 10-годишния хаос, който целеше в проектирането на пътищата и да въдворим наистина някакъв, веднъж правов, втори път планов ред в цялото изграждане, каза още Шишков.

По думите на регионалния министър е безсмислено да се говори за това колко важна е автомагистралата, като се има предвид всички пътнотранспортни произшествия и смъртни случаи.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Той информира, че през последните 7 месеца по време на управлението на редовното правителство, в определени министерства умишлено планът не е бил съгласуван. Това вече е преодоляно и техническото проектиране ще стартира с изключително сериозни темпове, увери още Шишков.

Служебният министър посочи още, че тази магистрала е част от най-важния транспортен коридор, който е със значение не само за България, а за цяла Европа – "Север - Юг".

Амбицията е, че няма да спрем дотук с планирането. Максимално бързо ще възложим проектиране на целия коридор до ГКПП "Маказа".

каза още Шишков

По отношение на проекта "Русе – Бяла" той обясни, че има подробен устройствен план и идеен проект, както и че другата седмица се очаква да бъде пусната заповед за Върховен експертен съвет към МРРБ.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(1 Vote)
Последно променена в Сряда, 14 Септември 2022 16:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net