В Русенския университет откриват благотворителен коледен базар под надслов Дарение "Зрение"

By 07 Декември 2023 Прочетена 283 пъти 0
В Русенския университет откриват благотворителен коледен базар под надслов Дарение "Зрение" В Русенския университет откриват благотворителен коледен базар под надслов Дарение "Зрение" снимка: КИС 13

На 11 декември от 10:00 часа във фоайето на Централен корпус на Русенски университет "Ангел Кънчев" ще бъде открит благотворителен коледен базар под наслов Дарение "Зрение".

На него ще бъдат изложени изделия, които са изработени и дарени от студенти и организации, подкрепящи събитието.

Базарът e иницииран от студенти от 4 курс, специалност "Социални дейности", от Факултет "Бизнес и мениджмънт" в рамките на обучението по дисциплината "Разработване и управление на проекти в социалната сфера" с преподавател доц. д-р Даниела Йорданова.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Със събраните средства младите ентусиасти ще подкрепят каузата на Lions club north за закупуването на авторефрактометър. С апарата ще се провеждат ежегодни очни прегледи на академичната общност. Това ще позволи ранното откриване и предприемането на навременни мерки при установяване на зрителни увреждания. Наред с това ще се промотира значимостта от провеждането на редовен очен скрининг при офталмолог.

Предвижда се да се закупят и очила за хората с констатирани силно изразени зрителни увреждания.

Благотворителният коледен базар се организира под егидата академик Христо Белоев, дтн, DHC, mult. съвместно с клуб "Проектни мениджъри", ръководен от доц. д-р Даниела Йорданова, и с любезното съдействие и финансиране от Студентския съвет при Русенския университет. 

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net