Жертвите след пожарите в Търговищко през септември и октомври се оказаха идентични убийства, извършени от младеж

By 18 Октомври 2017 Прочетена 3133 пъти 0

Загиналите след пожарите в търговищкото село Здравец на 13 септември и 15 октомври, за които вече ви информирахме, се оказаха убийства, извършени от 20-годишен.

Шокиращата информация бе изнесена днес на брифинг на директора на Областната дирекция на МВР и окръжния прокурор.

Окръжната прокуратура в Търговище задържа за срок до 72 часа 20-годишен младеж, обвинен за деянията. Очаква се прокуратурата да внесе искане за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо него.

Според обвинението младежът влязъл в дома на 85-годишен мъж от селото с цел кражба на машини и железни инструменти, като той е знаел, че пенсионерът е взел преди няколко дни и пенсия. Взломяването на къщата било усетено от възрастния мъж, който излязъл да провери с нож кой идва неканен в дома му. С удар в главата обвиняемият ликвидирал съпротивата на човека. Пенсионерът залитнал и изтървал ножа от ръцете си, но извикал срещу нападателя, че го е познал, и че ще сигнализира в полицията. Малко по-късно 20-годишният обвиняем взел тенджера, която намерил на двора, влязъл отново в дома на стареца и го ударил с нея по главата. След това запалил цигара и я хвърлил върху разхвърляните при тършуването за пари и ценности вестници и дрехи. В полунощ извършителят видял, че от къщата на дядо Тодор излиза дим. Той събудил баща си и повикали пожарна. При потушаване на огъня на 15 октомври било открито мъртвото тяло на стареца, но без никой да предполага, че се е разиграл такъв сценарий.

В процеса на разследването са събрани доказателства, че именно 20-годишният младеж е извършил престъплението. По време на разпитите той направил самопризнания и за 13 септември, когато е бил другия пожар с жертва. Тогава, отново с цел кражба на пари, е проникнал в дома на друг свой възрастен съселянин от село Здравец. По същия начин, след като откраднал намерените там 40 лева, младежът запалил клечка кибрит и я хвърлил върху разпилените при тършуването вещи. В пожара съселянинът му изгорял.

Окръжната прокуратура в Търговище ще обедини двете досъдебни производства в едно. Ако бъде потвърдена вината на младежа в съда, той може да "лежи" в затвора между 15 и 20 години.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net