Митничари установиха магазин в Търговище, продавал цигари и тютюн без разрешение

By 29 Февруари 2024 Прочетена 1787 пъти 0
Митничари установиха магазин в Търговище, продавал цигари и тютюн без разрешение Митничари установиха магазин в Търговище, продавал цигари и тютюн без разрешение снимката е илюстративна

Митнически инспектори от ТД Митница Русе задържаха в град Търговище цигари и тютюн за пушене в магазин, продавал тютюневи изделия без разрешение.

Митническите инспектори извършили проверка в търговски обект – магазин, стопанисван от юридическо лице. Ползвателите на обекта представили разрешение за продажба на тютюневи изделия на друго юридическо лице, стопанисвало същия магазин в миналото, което представлява нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

В обекта са установени общо 1400 гр. тютюн за пушене и 16 260 къса (813 кутии) цигари, облепени с български акцизни бандероли. От тях 180 къса (9 кутии) са били с бандероли с изтекъл срок на валидност.

Акцизните стоки са задържани, а нарушителят ще бъде санкциониран по административен ред, заради липсата на валидно разрешително и наличието на цигари с изтекъл бандерол.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

През последната година при проверки на търговски обекти митническите служители от ТД Митница Русе са констатирали 20 случая на продажба на тютюневи изделия без разрешително.

Агенция "Митници" напомня, че съгласно ЗАДС продажбата на тютюневи изделия може да се извършва само в обекти с валидно разрешение за продажба. В разрешенията, които се издават от съответната териториална дирекция на Агенция „Митници" фигурират както данните на обекта, така и данните на лицето, което го стопанисва. При промяна на едно от двете обстоятелства – например нов наемател в същия обект или преместване на търговския обект на нов адрес, разрешението се прекратява автоматично.

В тези случаи следва да се подадат документи и да се получи ново разрешение, като до получаването му в обекта не могат да се продават или съхраняват тютюневи изделия.

За административната услуга не се дължат такси. За други промени на вписаните в разрешителното обстоятелства лицата следва да уведомят териториалната дирекция на Агенция "Митници" в 14-дневен срок.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net