Образуваха досъдебно производство срещу деца, извършвали кражби в Търговище

By 11 Септември 2023 Прочетена 560 пъти 0
Образуваха досъдебно производство срещу деца, извършвали кражби в Търговище Образуваха досъдебно производство срещу деца, извършвали кражби в Търговище снимка: КИС 13

Деца, извършвали системни кражби, бяха заловени от полицията в Търговище.

За случая съобщава Областната дирекция на МВР.

След проведени издирвателни действия от криминалисти на РУ-Търговище са установени извършители на две взломни кражби от търговски обекти в гр. Търговище, осъществени в рамките на денонощие.

На 7 септември за времето от 03:30 до 03:40 часа, чрез взломяване с твърд предмет на прозорец от PVC дограма, е проникнато в санитарно помещение на павилион за продажба на пици в района на кооперативния пазар в града. От обекта е извършена кражба на сумата от 317 лв.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

На 8 септември в 01:30 часа, също чрез разбиванe на прозорец от PVC дограма на санитарно помещение, е проникнато в заведение в централната част на гр. Търговище, откъдето е извършена кражба на два мобилни телефона и сумата от 100 лв.

В резултат на проведени бързи издирвателни действия са установени извършителите на двете кражби – двама младежи от гр. Търговище, непълнолетен и малолетен.  

Същите са известни на органите на реда и с други извършени от тях това лято кражби от търговски обекти и от незаключени автомобили в града.

Мобилните телефони са намерени, иззети по надлежния ред и вече са върнати на собствениците им.

По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 195, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net