ВИДЕО: Община Търговище готви мащабно обновяване на две училища с близо 7 милиона лева

By 15 Септември 2023 Прочетена 1811 пъти 0

Община Търговище ще обнови две училища по проекти за близо 7 милиона лева.

Ще бъде извършен основен ремонт и модернизация на I СУ "Св. Седмочисленици" и III ОУ "Петко Рачов Славейков". Проектите са одобрени за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост.

Над 4,4 милиона лева ще бъдат отпуснати за дейностите в I СУ "Св. Седмочисленици". Там се предвижда извършване на основен ремонт на цялата сграда. Ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност, ще се изгради и инсталация за производство и консумация на енергия от възобновяеми източници. Ще бъдат обновени класните стаи и дворното пространство, заяви кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Училището не е имало основен ремонт от своето създаване досега, каза директорът Петранка Ангелова. Тя увери родителите, че ще бъде създадена организация за нормално протичане на учебния процес по време на строителните дейности.

Другото училище, което е одобрено за финансиране по плана за възстановяване и устойчивост за близо 2,5 милиона лева е III ОУ "Петко Рачов Славейков".

Там ще бъдат извършени ремонти на покривната конструкция, на газовите котли и парната инсталация. Ще бъде поставена външна изолация. Планиран е ремонт на приземния етаж. В училището ще бъде изграден и асансьор. Ще бъдат обновени санитарните помещения. Предвижда се и изграждане на инсталации за използването на алтернативни източници на енергия.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net