Съдът в Търговище не разгледа мярката за задържане под стража на кмета на Омуртаг

By 22 Февруари 2024 Прочетена 1654 пъти 0
Окръжният съд прецени, че е недопустимо гледане на делото при отсъствието на задържаното лице Окръжният съд прецени, че е недопустимо гледане на делото при отсъствието на задържаното лице снимка: КИС 13

Окръжен съд – Търговище не даде ход на делото за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов.

Мярката е по искане на Софийска градска прокуратура, след като градоначалникът на Омуртаг бе задържан по-рано през седмицата.

На Ешрефов е повдигнато обвинение по чл. 321, ал. 3, пр. 2 и пр. 14, т. 1 от Наказателния кодекс - за това, че в периода от началото на 2019 година до момента е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и общината, с цел съгласувано извършване в страната на престъпления по служба и др.

Предвиденото в Закона наказание за подобни деяния е над 3 години затвор.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Според обвинението, групата е създадена с користна цел, като в нея участват длъжностни лица и е ръководена от бащата на кмета на Омуртаг.

При задържането му, Ешрефов е изпитал неразположение и приет за лечение в МБАЛ – Омуртаг с първоначална диагноза инфаркт, където се намира и в момента.

Съдът в Търговище прецени, че е недопустимо гледане на делото при отсъствието на задържаното лице. В откритото съдебно заседание назначи тройна съдебномедицинска експертиза, която да отговори на въпросите какво е здравословното състояние на обвиняемия и дали то позволява ли участието му в съдебно производство.

Съдът отложи делото и го насрочи за 28 февруари от 10:30 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net