ВИДЕО: В Търговище правят офис, където гражданите ще могат да се консултират за социалните услуги

By 19 Април 2023 Прочетена 672 пъти 0

Проект за укрепване на общинския капацитет започва в Търговище.

Той се реализира по процедура, финансирана от Европейския социален фонд +, чрез Програма "Развитие на човешките ресурси" до 2027 година.

 

Целта на проекта е да се предоставя по-ефективна и качествена грижа на лицата от най-уязвимите групи, като се укрепи капацитетът на администрацията. Дейностите по проекта предвиждат създаването на офис, в който гражданите и потребителите на социални услуги ще могат да бъдат консултирани.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Ще им се оказва съдействие за подбор на най-подходящата за тях услуга, като се извършват предварителни оценки на потребностите им. Община Търговище обявява и процедура за подбор на персонал, който ще изпълнява посочените дейности. 
Срокът за кандидатстване е 19 май. Изискванията към кандидатите и списък с необходимите документи за участие са публикувани в сайта на Общината.

Изпълнението на проекта ще подкрепи и процеса по реформиране на системата на социалните услуги. Националното законодателство предвижда от 2024 година насочването към услугите да се извършва от Общините, вместо от Дирекциите "Социално подпомагане".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net