Административният съд в Русе отхвърли жалбата на Математическата гимназия

By 15 Октомври 2018 Прочетена 2025 пъти 0
Делото бе образувано по жалба на директора на Математическата гимназия, след като бе намален приемът в учебното заведение с една паралелка Делото бе образувано по жалба на директора на Математическата гимназия, след като бе намален приемът в учебното заведение с една паралелка КИС 13

Административния съд в Русе отхвърли оспорването на план-приема за учебната 2018-2019 година в Русенска област.

Делото бе образувано по жалба на директора на Математическата гимназия "Баба Тонка", след като със заповед бе намален приемът в учебното заведение с една паралелка.

В мотивите си съдът посочва, че липсват основния за отмяна на административния акт. Извършената проверка е установила, че заповедта на Регионалното управление на образованието е издадена от компетентен орган, в установената форма и при спазване на материалния закон. Отбелязано е също, че няма допуснати съществени нарушения на административнопроизводствените правила.

Съдът приема, че доводите на жалбоподателя относно необходимостта от още една паралелка и възможностите на училището да осигури материална база и преподавателски капацитет за реализирането й, е въпрос на целесъобразност на акта, а не на неговата законосъобразност.

Решението подлежи на касационно обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net