Община Русе щяла да проверява за незаконни къщи в "Тракцията"

Това стана ясно след питане на общинския съветник Иво Пазарджиев Това стана ясно след питане на общинския съветник Иво Пазарджиев КИС 13

След сигнал на общински съветник, започва проверка за незаконни къщи в квартал "Тракцията" в Русе.

Това стана ясно днес от отговора на питане относно мерките, които се предприемат за установяване и премахване на подобни постройки. Според Иво Пазарджиев, не е изключено да има незаконни сгради в няколко квартала на Русе.

От Общината му отговориха, че ако има съмнение за незаконни постройки, би трябвало да подаде сигнал. Иво Пазарджиев направи точно това, но и се изненада, че от общината правят проверки предимно по сигнали, а не се самосезират. Общинският свъетник предостави и снимков материал от квартал "Тракцията", където предполага, че има незаконни постройки.

От Общината се оправдаха, че не разполагат с достатъчно хора, за да реагират на всички сигнали, но обещаха, че ще направят проверка на посочените адреси. От отговора стана ясно също, че не всики незаконни постройки подлежат на събаряне, а само строежи след 31 март 2001 година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН