Център за иновационни технологии ще отвори врати в МГ "Баба Тонка" в Русе

By 26 Октомври 2018 Прочетена 2032 пъти 0
Той ще предостави модерна технологична среда за организиране на учебна и научно-изследователска дейност Той ще предостави модерна технологична среда за организиране на учебна и научно-изследователска дейност КИС 13

Център за иновационни технологии ще бъде открит в Математическа гимназия "Баба Тонка" – Русе.

Той ще предостави модерна технологична среда за организиране на учебна и научно-изследователска дейност, чрез проектно-базирано обучение с практическа насоченост в областта на науката, технологиите и инженеринга.

Партньори в реализация на проекта са МГ "Баба Тонка", Русенски университет "Ангел Кънчев", в лицето на факултет "Електротехника, електроника и автоматика" и Училищно настоятелство към МГ "Баба Тонка". 

Откриването на Центъра е завършващ етап на инициатива, започнала през 2015 година, с официалното стартиране на съвместен проект на гимназията и Училищното настоятелство за създаване на първия в България ученически Клуб по роботика. Учениците се обучават да конструират и програмират роботи Lego Mindstorms ЕV3 и платформи, базирани на Arduino. Гимназистите участват в множество състезания в България и чужбина. 

През 2017 година в гимназията беше открит и първият ученически Център за конструиране на мултироторни летящи системи, в който учениците се обучават да конструират и пилотират безпилотен летателен апарат и да обработват видеоматериали, заснети с дронове.

През 2018 година бе изграден Център за виртуална реалност, в който възпитаниците на гимназията се обучават да изграждат и отпечатват 3D модели, експериментират във виртуална реалност и имат възможност да създават такава среда. Това беше финалната стъпка в създаването на Център за иновационни технологии в МГ "Баба Тонка" – Русе, с трите му ядра. В него, над 700 ученици от V до ХІІ клас получават възможност да прилагат знанията по информатика, информационни технологии и останалите природоматематически дисциплини чрез практически занимания.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 26 Октомври 2018 11:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net