Тестват чешки електробуси във Велико Търново?

By 05 Октомври 2017 Прочетена 2465 пъти 0
На посещение във Велико Търново днес бе заместник-посланикът на Чехия в България Ярослав Камас На посещение във Велико Търново днес бе заместник-посланикът на Чехия в България Ярослав Камас

Заместник-посланикът на Чехия в България Ярослав Камас гостува във Велико Търново.

Той се срещна със заместник-кмета на града Снежана Данева-Иванова, за да обсъдят теми свързани с екологията и внедряване на електрически автобуси в обществените превози. На срещата присъстваха още Мариела Цонева - директор на дирекция "Проекти и програми", Мирослава Цонева – началник на отдел "Околна среда", а дипломатът бе придружаван от Мартина Парикова – директор на Чешката агенция за насърчаване на търговията и Емил Кимак – представител на компания за производство на автобуси и електробуси.

По време на дискусията основни теми бяха пречистването на водите, изграждането на канализационни съоръжения в малки населени места и управлението на отпадъци.

Обсъдена бе и възможността нови чешки електробуси да бъдат тествани във Велико Търново, тъй като Общината вече работи по проект за интегриран градски транспорт. Очаква се той да бъде финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, а една от заложените му цели е пускането на електробуси.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net