44-то Народно събрание започна работа

By 19 Април 2017 Прочетена 1833 пъти 0

44-ото Народно събрание започна своята работа днес. Първото заседание на Парламента бе открито от най-възрастния народен представител - депутата от парламентарната група на "БСП за България" Тома Томов.

Новите 240 народни представители положиха клетва, след което от парламентарните групи прочетоха своите политически декларации.

Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ ще се стреми към отговорно и прозрачно управление. От своя страна пък Корнелия Нинова подчерта, че БСП е политическа и управленска алтернатива на ГЕРБ. 

Съпредседателят на Обединени патриоти Валери Симеонов заяви, че България има нужда от добре работещ Парламент. На свой ред пък председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза, че е за европейското бъдеще на България без разединение и омраза. 

Лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки също заяви, че трябва да се направи стабилно правителство, но и призова за повече морал в политиката. 

За председател на Народното събрание бе избран Димитър Главчев. Той благодари на всички за гласуваното му доверие и  заяви, че ще защитава принципите на парламентаризма. 

Очаква се през следващата седмица президентът Румен Радев да връчи мандат за съставяне на правителство.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net