Блокираха свободното движение от и към областните центрове /ОБЗОР, ВИДЕО и СНИМКИ/

By 21 Март 2020 Прочетена 1563 пъти 0

Структурите на МВР в цялата страна, в изпълнение на заповедта на здравния министър от снощи, обособиха Контролно-поспукателни пунктове на входно-изходните артерии на всички областни градове в страната.

Целта е да се преустанови безпричинното пътуване между регионите в страната, с което да се намали и риска от разпространението на коронавируса у нас.

В Русе присъствие на полицията има на следните пътища: Русе - Велико Търново /в района на старото КПП на изхода на града и разклона за "Средна кула"/; Русе - Разград /паметника на Русофилите/; Русе - Силистра /след град Мартен и преди отбивката за Николово/; Русе - Николово /в района на Хиподрума/.

vlcsnap-2020-03-21-15h01m23s542.jpg


На входно-изходните артерии на Търговище органите на МВР са обособили КПП-та на следните пътища: София - Варна /в местността "Първи долап"/; Търговище - Разград /след разклона за "Тракия глас" и преди този за село Давидово/; Търговище - Шумен /преди разклона за село Васил Левски/; Търговище - Велики Преслав /квартал "Калково" в Търговище/; Търговище - Попово /на изхода на квартал "Въбел"/.

В Разград органите на МВР са разположили КПП-та на следните пътища: Разград - Русе /в района на кръстовището за Попово и Гецово/; улица "Любен Каравелов" /в района на изхода за Исперих и възела за главния път Русе - Варна/; изхода за Шумен /в района на резерват "Абритус"/; кръстовището на бул. "Априлско въстание" и ул. "Търговищко шосе"/; бившата Стоматология; ул. "Добруджа" /в района на възела за главния път Русе - Варна/.

img_20200321_134105.jpg


Неотложните причини, които ще бъдат уважени от структурите на МВР, са следните: здравословни причини и завръщане в собствения настоящ или постоянен адрес; пътуване по работа. Сътоветните необходими документи, с които всеки шофьор трябва да разполага са бележка от работодателя /в случай на пътуване по работа/, медицинска бележка удостоверяваща пътуването извън рамките на града /при здравословни причини/ или документ за самоличност /при завръщане на постоянно местожителство/.

Не се ограничава и търговския трафик, както и междуградския транспорт. Въпреки това пътниците в междуселищния транспорт са длъжни да разполагат с един от гореописаните документи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 21 Март 2020 15:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net