Двама загинаха, а други двама са ранени след инцидент в АЕЦ "Козлодуй"

By 16 Декември 2019 Прочетена 1458 пъти 0
Те са били затиснати от железа по време на строителството на нова площадка за радиоактивни отпадъци Те са били затиснати от железа по време на строителството на нова площадка за радиоактивни отпадъци снимка: БГНЕС

Двама души загинаха, а други двама бяха ранени при инцидент на новострояща се площадка за радиоактивни отпадъци до АЕЦ "Козлодуй".

Работниците са били затиснати от тежки железа. Предсоти следствие, които ще изясни причините за трагичната злополука, информира още БГНЕС.

Инцидентът е станал около 09:30 тази сутрин при строително-монтажни работи на площадка "Радиана". При неизяснени обстоятелства, върху двама работници падат тежки железа докато се намират в изкоп. Те загиват на място, а други двама са пострадали. Предстои да си извърши разследване защо арматурата е паднала върху работниците.


На площадката се изгражда национално хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци, създадени на територията на България. Възложител на обекта е Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци", а изпълнител на строителните дейности на площадката е Германо-български консорциум.

Строителните дейности се контролират от юридическо лице, упражняващо независим строителен надзор в съответствие със Закона за устройство на територията. Договорът за изграждане на първия етап от Националното хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци е подписан през 2016 година, а от 2017 година, когато започват строителни дейности на площадката, отговорността за изпълнението на строителния процес е на консорциума, включително и контрола на достъпа до площадката.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 16 Декември 2019 18:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net