Изрядните водачи можели да намалят разходите си за "Гражданска отговорност" с 10% още догодина

By 03 Декември 2018 Прочетена 801 пъти 0
Това отчетоха по време дискусия за въвеждането на системата бонус-малус, организирана от КФН Това отчетоха по време дискусия за въвеждането на системата бонус-малус, организирана от КФН снимка: БГНЕС

Изрядните водачи могат да намалят разходите за "Гражданска отговорност" с 10% още през следващата година.

Това отчетоха по време дискусия за въвеждането на системата "Бонус-малус", организирана от Комисията за финансов надзор.

КФН е готова да преразгледа спорните моменти при новото изчисляване на "Гражданската отговорност". Една от целите е да отпадне "наследяването" на нарушенията при покупка на автомобил втора употреба. Според регулатора системата "Бонус-малус" може да заработи само след синхронизация между МВР и Гаранционния фонд.

Според изпълнителна агенция автомобилна администрация въвеждането на една такава система може да дисциплинира водачите и да се намалят ицнидентите по пътищата

През първата година от въвеждането на системата "бонус-малус" близо 87% от шофьорите ще получат отстъпка от цената на задължителната застраховка, а за едва 3% "Гражданската отговорност" ще се повиши с 200%.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.