Контрабандата на цигари се увеличава

By 23 Април 2018 Прочетена 1236 пъти 0

Увеличава се контрабандата с цигари за последното тримесечие на 2017 година.

Става дума за 0,6%, каза министър-председателят Бойко Борисов по време на представяне на тенденциите в незаконната търговия с тютюнви изделия през миналата година.  Бяха изнесени данни, според които контрабандата с цигари се движи между 2 и 5%, но има и градове, особено в Южна България, където този дял достига до 17 на сто. Премиерът Бойко Борисов даде срок от един месец да се изяснят причините за увеличението в тези райони, като уточни, че става въпрос главно за Хасково и Димитровград.

"Един месец срок. Не може Шумен да е 2%, Варна, Бургас – по 4%, а Хасково да ни вдига резултата до 17%. Близо като във Франция е Хасково. Не можем да допускаме такова нещо. Можем да ви уверим, че във всички сфери на борбата с контрабандата и корупцията сме безмилостни и неотстъпчиви. Две години и половина показват именно тази трайна тенденция, както намаляването на външния дълг", категоричен бе премиерът

Бойко Борисов посочи още, че контрабандата на цигари в целия Европейски съюз нанася загуби на бюджета за милиарди левове.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net