ВИДЕО, ОБНОВЕНА: МВР показа кадри от ареста на Бойко Борисов, той вече е на свобода

By 18 Март 2022 Прочетена 1810 пъти 0

След ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, днес от ГЕРБ поискаха оставката на правителството.

От "Продължаваме промяната" пък прочетоха декларация, в която заявиха твърдата си линия за спазване на закона и нулева толерантност към корупцията.

В хода на мащабната полицейска операция са извършени претърсвания и изземвания на три адреса. Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова бяха откарани в Главна дирекция "Национална полиция" и задържани за срок до 24 часа.

При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура. Към момента обаче тази информация не е нито потвърдена, нито отхвърлена.

РЕКЛАМА


След снощните арести, днес на заседание на Народното събрание, от "Продължаваме промяната" прочетоха декларация, в която заявиха твърдата си линия за спазване на закона и нулева толерантност към корупцията.

В същото време цялото ръководство и привърженици на ГЕРБ излязоха на протест, на който поискаха оставката на правителството на Кирил Петков, заради полицейски произвол.

Софийска градска прокуратура вече е уведомена за досъдебно производство, образувано от МВР. Вече има и назначен наблюдаващ прокурор по случая. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

ОБНОВЕНА: Малко след 20:30 часа тази вечер Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова бяха освободени от ареста. И тримата са без повдигнати обвинения. На излизане от сградата на ГДНП, бившият премиер описа действията на МВР като "гадни" и "брутални".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 18 Март 2022 21:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net