Наводненията в Бургаско са причинили минимум 4 милиона лева щети само по пътищата

By 27 Октомври 2017 Прочетена 1566 пъти 0

Минимум 4 милиона лева са щетите от наводненията в Бургаско само по републиканските пътища. 

Това заяви днес министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той каза още, че възстановяването на инфраструктурата е започнало още на 25 октомври.

"Имаше разрушения на скатовете на АМ „Тракия“, където поехме нещата със собствен бюджет. Има републикански пътища, които понастоящем са със затруднено преминаване на движението, като пътя Бургас – Средец. След потопа започнахме възстановяване още на 25 октомври", бе категоричен Нанков, като уточни, че има огромен проблем с пречиствателната станция при Горно Езерово, която е потопена изцяло под вода и в момента не функционира.

Междувременно от Държавна агенция по метрологичен и технически надзор провериха язовирите в Община Камено. От тях 7 са проблемни, но само два са със скъсани диги. Те се намират в село Трояново и се предполага, че може те да са създали проблем.

Вече трети ден продължава и издирването на 67-годишната Стоянка от село Черни връх, която изчезна в нощта на бедствието. В операцията участват водолази и планински спасители с обучени кучета и специална техника за издирване на затрупани хора. Претърсват се и близките водоеми.

БЧК вече организира национална кампания за подпомагане на пострадалите след наводненията в Бургаско. Средствата от дарителската акция ще бъдат изразходвани за възстановяване на щетите в домовете на засегнатите от стихията и за осигуряване на консумативи и материали за бедстващите хора.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net