Обявиха промените в правителството, Борисов остава премиер /ВИДЕО/

By 23 Юли 2020 Прочетена 1461 пъти 0

Освободиха четирима министри в кабинета "Борисов 3".

Това са Владислав Горанов /финанси/, Младен Маринов /МВР/, Емил Караниколов /икономика/ и Николина Ангелкова /туризъм/.

За рокадите съобщи премиерът Бойко Борисов на брифинг след Коалиционен съвет тази сутрин. 

РЕКЛАМА:


Смяната на минситрите идват на фона на нестихващи антиправителствени протести в София и в цялата страна с искане оставката на цялото правителство и на главния прокурор Иван Гешев.

Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов бяха посочени от координаторите на ГЕРБ като приближени до ДПС и затова им беше поискана тяхната оставка преди седмица. Министърът на турзима се разделя с поста си в момента, в който секторът е поставен в най-тежкото си положение, главно заради COVID-пандемията.


На мястото на освободения финансов министър Владислав Горанов ще се върне Кирил Ананиев, който понастоящем е министър на здравеопазването. МВР ще бъде оглавено от Христо Терзийски, който досега бе начело на Националната полиция. Николина Ангелкова ще бъде заменена от вицепремиера Марияна Николова, а Емил Караниколов - от неговия досегашен заместник Лъчезар Борисов. Овакантеното от Кирил Ананиев място в министерството на здравеопазването пък ще бъде заето от досегашния директор на Александровска болница - проф. д-р Костадин Ангелов.

На брифинга стана ясно също, че в понеделник правителството ще представи нови финансови, социални и икономически мерки, свързани с преодоляването на последиците от пандемията.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 23 Юли 2020 18:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net