ВИДЕО: Парламентът отпусна средства за последствията от пожарите в страната

By 19 Юли 2024

Парламентът прие да се отпуснат средства за последствията от пожарите в страната.

Решението задължава правителството да предприеме необходимите действия за осигуряване на финансов ресурс от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите хора. Освен това, кабинетът трябва всяка седмица да се отчита пред депутатите за свършеното до момента.

Правителството трябва да планира и купуването на специализирана летателна техника за гасене на пожари, както и да изготви и внесе в Народното събрание доклад за отпуснатите през февруари тази година средства по оперативна програма "Околна среда" в размер на 170 млн. лева.

РЕКЛАМА


Първостепенна задача остава опазването на живота и здравето на жителите на засегнатите населени места, а и на служителите на терен, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Вътрешният министър даде подробности за направената разстановка на всички сили и средства.

Днес се проведе и Съвет за национална сигурност във връзка с мерките за справяне с последствията от пожарите. Стана ясно, че пострадали от огнената стихия ще бъдат компенсирани, главно чрез преструктуриране на разходите от бюджета.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.