Пореден ден с малко новозаразени с COVID-19 в областите Разград и Търговище /ВИДЕО/

By 18 Февруари 2021 Прочетена 1289 пъти 0

Заради случай на заболял от COVID-19 учител в Кубрат 18 деца от първи клас в Средно училище "Христо Ботев", които са били в контакт с нея, са поставени под домашна карантина за 10 дни.

Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Разград.

Междувременно в областта отчитат 6 нови случая на коронавирусна инфекция за последното денонощие. В Търговищко пък има 1 заразен, който е поставен под домашна изолация.

По данни на РЗИ - Разград, през вчерашния ден не е регистриран нито един смъртен случай от коронавирус. Така броят на жертвите на заболяването остава 195 души.

За последното денонощие са установени и 6-ма новозаразени с COVID-19 – двама в Кубрат и по един в Разград, Завет, Исперих и Ясеновец. Към момента активните случаи в Разградско са 83, като 56 души са на домашно лечение, а хоспитализираните са 27. Под карантина се намират 229 души в областта.


От Регионалната здравна инспекция в Търговище пък съобщават за 1 новозаразен с COVID-19.

Става дума за жител на общинa Търговище, който е поставен под домашна изолация с предписание на РЗИ. Крантинирани са и 2 лица от най-близките му контакти.

Активните случаи са 56, от които 53 са на домашно лечение, а 3 души са хоспитализирани в МБАЛ - Търговище.

През вчерашния ден не са регистрирани смъртни случаи от коронавирус в област Търговище. Жертвите на заболяването остават 177 души.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 18 Февруари 2021 19:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net