Повдигат обвинение за подкуп в особено големи размери на кмета на столичния район "Младост"

By 18 Април 2018 Прочетена 1532 пъти 0

Кметът на столичния район "Младост", нейният заместник и бивш кмет на района са задържани за 24 часа по Закона за МВР след вчерашната полицейска акция в София. 

На тях ще им бъдат отправени обвинения за подкуп в особено големи размери, каза ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев. В колата, в която е била Десислава Иванчева, при ареста са намерени 56 000 евро, белязани пари.

"Образувано е досъдебно производство под надзора на спецпрокуратурата, работили сме съвместно с колегите от КОНПИ и с различни структури от МВР. Производството е образувано през февруари месец, като проверката е извършвана още от началото на декември, за търговия с влияние, на по-късен етап са събрани доказателства", добави Гешев.

В кабинета на Десислава Иванчева са намерени стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се ползват за изнудване, каза още  ръководителят на Специализираната прокуратура. Производството е образувано през февруари, като проверката е извършвана още от началото на декември.

"Вчера в кабинета на Иванчева бяха намерени стотици преписки, които стоят в кабинета й. Те трябва да са при специалистите. Тоест преписката се бави, твърди се, че е изгубена и срещу това се иска нещо. Имаше намеци, че се искат пари, но голяма част от хората предпочитаха да не го заявяват писмено, на други е казвано, че за да им се придвижат преписките, трябва да извършат определени облагородяващи в кв. Младост действия. До момента, в който не ги извършат тези действия, не им се придвижват документите. Продължават да се искат още допълнителни неща от тях. Стигало се е до там, че се спират инвеститори клас А дори, които не могат да осъществят напълни законно работата си. Това за мен е изнудване, този термин е употребен и от главния архитект на София. Това е стандартен подход в тази община. В дома на кметицата също бяха намерени такива преписки", разкри още Гешев.

В рамките на досъдебното обвинение е възможно да бъдат конфигурирани и други престъпления, включително организирана престъпна група и пране за пари.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net