Президентът налага вето върху промените в Изборния кодекс /ВИДЕО/

By 28 Септември 2020 Прочетена 1579 пъти 0

Президентът Румен Радев ще наложи вето върху промените в Изборния кодекс.

Той обяви това в обръщение към народа днес.

Според държавния глава промените в закона имат ясната цел да гарантират служебната победа на управляващите в предстоящите избори.


Промените на толкова важни правила, броени месеци преди изборите, без реален дебат по същество, са пример за непредсказуемост на държавната власт, заяви още президентът. 
В обръщението си към народа държавният глава подчерта, че след месеци протести срещу правителството, сондажите регистрират рухнало обществено доверие за управляващите.

Отказът на властта да чуе гласът на гражданите удължава агонията. В тази ситуация кабинетът не управлява, а търси избягването на политическата отговорност, каза още Радев.

Посегателството върху Изборния кодекс е подчинено и мотивирано на същата цел. С последните промени се позволява едновременното въвеждане и на хартиен, и на машинен вот и ръчното му броене, което обезсмисля машинното гласуване. Според Радев прехвърлянето на ЦИК на решенията и отговорността дали да се наемат или закупуват машините на практика означава бягство от отговорност на парламента.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 28 Септември 2020 19:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net