Утре решават дали протестите на "Емко" ще продължат, "Дунарит" - в сряда

By 09 Октомври 2017 Прочетена 1766 пъти 0

Премиерът Бойко Борисов разпореди утре да се реализира работна среща в държавната компания "Кинтекс".

Това стана след разговорите му днес с протестиращите работници и ръководители на "Емко".

"Господин Борисов изслуша и двете страни - министър Караниколов и нас - представителите на работниците, и се запозна със ситуацията. След утрешното решение на нашите проблеми с нашите договори, ако не се върне изходната ситуация към май месец, когато започна атаката към нас, по-най-разумния начин за държавата и за нас работещите в "Емко", протестите ще продължат. В сряда сме планирали нов протест, на който ще дойдат не 1000, а може би повече от 1500 души", каза финансовият директор на "Емко" Димитрина Маркова.

Собственикът на "Емко" и на русенската компания "Дунарит" Емилиян Гебрев заяви, че настоява връщането на договорите към предприятието, на което е собственик. Той допълни, че ако е на мястото на министър Караниколов, би си подал оставката.

"След такива груби грешки, за да си запазя честта и достойнството - на часа и секундата, аз бих си подал оставката. Аз това бих направил. А сега дали той ще си я подаде или не - това е въпрос на морал и на вътрешно разбиране.", заяви Емилиян Гебрев.

Утре синдикатите в "Емко", а в сряда и в "Дунарит" ще решат дали да продължат с протестите пред Министерски съвет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net