Законът за горивата изкарва малки търговци на протест

By 07 Януари 2019 Прочетена 1700 пъти 0
Те настояват законът да се върне за ново разглеждане в парламента Те настояват законът да се върне за ново разглеждане в парламента снимка: КИС 13

Търговци на горива излизат на безсрочен протест от тази седмица. Искането им е да се отложи Законът за горивата.

От Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива /НСТПГ/ бяха категорични, че ще търсят подкрепа от парламента, президента и омбудсмана.

Настояването им е да се спре закона, тъй като според тях има допуснати 35 нарушения на българското и европейското законодателство. Очаквало се и решение на Европейската комисия.

От НСТПГ се заканват, че ще има блокиране на гранични пунктове и магистрали. Те са готови да протестират безсрочно, докато не се върне законът за преразглеждане в парламента. С отпадането на много от малките търговци ще се стигне до драстичен скок в цената на горивата, смятат още от сдружението.

Законът за горивата беше приет от парламента през юли. Той въвежда специални изисквания за регистрация на търговците с нефт и нефтопродукти. Забранява се зареждането с горива на превозни средства от мобилни бензиностанции. При нарушениесе налага глоба или имуществена санкция от 20 000 до 200 000 лв.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 07 Януари 2019 20:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net