Община Бяла получи техника за намаляване на последствията от бедствия

By 13 Март 2019 Прочетена 2225 пъти 0
По проекта беше доставено оборудване за ефективна намеса в случай на наводнения, пожари и тежки зимни условия По проекта беше доставено оборудване за ефективна намеса в случай на наводнения, пожари и тежки зимни условия снимка: КИС 13

Техника за намаляване на последиците от кризисни ситуации получи по трансграничен проект Община Бяла.

Партньори от румънска страна са общините Малу и Градинари.

Днес се състоя заключителната пресконференция за резултатите от проекта. Постигнатите специфични цели са по-добро съвместно управление на рисковите ситуации, увеличаване възможностите за бърза реакция и поддържане високо ниво на обществена осведоменост на територията на трите общини.

По проекта беше доставено оборудване за ефективна намеса в случай на наводнения, пожари и тежки зимни условия, а именно комбиниран багер-товарач, цистерна, генератор и по десет мобилни телефона и радиостанции. В рамките на проекта, на територията на Община Бяла се проведе въвеждащ модул "Наводнения" със съвместното участие на партньорите от Малу и Градинари.

Проектът е успешен за трите общини, заяви кметът на Община Градинари Тудор Флоря.

В резултат от изпълнението на дейностите по проекта се повиши качеството на управление на риска в трансграничната зона Гюргево - Русе, подобри се капацитета за планиране и координация при извънредни ситуации.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 13 Март 2019 17:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net